Többszínű szemcséből álló dekoratív mozaik vakolat, homlokzati felületek tartós védelmére. Kiváló szilárdsággal, vízlepergető hatással és légköri hatásokkal szembeni ellenállóképességgel rendelkezik.

FELHASZNÁLÁS
Többszínű szemcséből álló dekoratív mozaik vakolat, homlokzati felületek tartós védelmére. Kiváló szilárdsággal, vízlepergető hatással és légköri hatásokkal szembeni ellenállóképességgel rendelkezik.

SZEMCSEMÉRET
1.5 mm. Kisebb homlokzati felületekre javasolt, mint például lábazatok, oszlopok és egyéb kisebb felületek.

ELŐKÉSZÍTÉS ÉS ALKALMAZÁS
A felület, melyre a vakolatot felvisszük, legyen szilárd, tiszta, és száraz, gyengén kötött részektől, zsírfoltoktól és egyéb szennyezésektől mentes.
Felvitel előtt az alapzatot kenje át a fedővakolattal azonos színárnyalatú BK-Acryl alapozóval vagy BK-Grund Universal alapozóval.
Az alapzat vakolat felvitele elotti száradási ideje min. 12 h.
Amennyiben hőszigetelő rendszerekre viszi fel a vakolatot, úgy a ragasztóréteget először kenje át BK-Penetrat-tal. Ha a BK-Penetrat megszáradt, vigye fel a mozaik vakolattal azonos vagy hasonló színárnyalatú BK-Acryl alapozót vagy BK-Grund Universal alapozót.
Felvitel előtt keverje fel a BK-Kul-t, míg a massza habos nem lesz és szükség szerint hígítsa fel kevés vízzel (1 %-ig; 8kg-os csomagolás esetén 0,08 l vízzel).
Az anyag felkeverését átöntéssel (vödörből vödörbe), kézzel vagy alacsony fodulatszámú elektromos keverővel végezzük. A vakolatot rozsdamentes glettelővel hordjuk fel, alulról felfelé, 2-2,5mm szemcsevastagságban. A felvitt réteget jól simítsuk el, hogy a márványszemcsék közötti hiányosságok, ne legyenek láthatóak. Fontos az egyenletesen és megszakítás nélkül munka a falfelületen. Amennyiben nem homlokzati felületre hordjuk fel az anyagot, hanem a hőszigetelő rendszer részeként, akkor a felhordást részletekre bontani (talapzat, oszlopok és egyéb kisebb felületek). Bővebb információért tekintse meg a termék biztonsági adatlapját.

ALKALMAZÁSI HŐMÉRSÉKLET
+5°C – +30°C. Ne dolgozzon közvetlen napsütésben, esőben vagy erős szélben. A magas nedvességtartalom és az alacsony hőmérséklet jelentősen meghosszabbíthatja a vakolat kötési idejét.

ANYGSZÜKSÉGLET
Kb. 5 kg/m².

FELHASZNÁLÁSI IDŐ ÉS TÁROLÁS
18 hónapig eredeti bontatlan csomagolásban. +5°C – +25°C-on tárolni, napfénytől és fagytól védve.

CSOMAGOLÁS
8 kg, 25 kg